Sørg for å skrive under på baksiden av ditt kredittkort

Kredittkort er en av de enkleste kortene å utføre betalinger med. Tidligere var det offline terminaler der du fikk brukt kortet offline og måtte skrive under med underskrift og godkjennelse av beløp, men i dag er nesten alle terminaler på nett og kan bli verifisert med en gang. Det gjør at det blir mindre svindel med kredittkort i dag enn når de offline terminalene var i bruk.

På baksiden av kredittkortet ditt er det ikke stort av informasjon til å identifisere deg som eier. På forsiden står gjerne hele navnet ditt og eventuelt firmanavn påtrykt som en sikkerhet for å få sjekket kortet mot annen legitimasjon som bankkort eller førerkort. På baksiden av kortet er det også en liten del som mange ikke tenker over, den er gjerne som en liten avlang papirlapp med lyse farger på. Den er til din underskrift. Her er det viktig at du får skrevet under med underskriften din, for om de du handler hos gjør som de er pålagt så skal de sjekke underskriften din på kortet mot den som du skriver på kvitteringen for kjøpet. Uten denne sjekken vil du faktisk kunne heve betalingen fra regningen din for det kan være andre som har brukt ditt kort.

Så pass på å skrive under bakpå ditt kredittkort, slik at du unngår svindel fra folk som eventuelt stjeler kredittkortet ditt. Husk også å sperre kortet ditt dersom det forsvinner, det er egne sperrenummer som kredittkortleverandøren din har som er døgnåpne. Det vil gjøre at det vil komme opp at kortet er sperret på betalingsterminalene og de som har stjålet kortet kan bli tatt.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s