Handle med kredittkort i hverdagen og spar renter på pengene du har på konto

For mange så er det negative følelser forbundet med det å ha og bruke et kredittkort. Det er roten til alt ondt i manges sinn. På mange måter så kan dette stemme, dersom du selv ikke har muligheter til å betjene forbruket du har på kredittkortet. Bruker du derimot kredittkortet ditt smart så er det mange penger å spare på de fordelene som nå nesten finnes i alle typer kredittkort på markedet.

Fordelene er mange og de vanligste er inkludert reiseforsikring, avbestillingsforsikring, gode tilbud i utvalgte butikker, cashback på handlene du gjør og rabatter på forskjellige varer og tjenester.

I løpet av et år så handler vi nordmenn utrolig mye. Hverdagshandel som mat, klær og tjenester til hårklipp og behandlinger av kropp utgjør store deler av handelen vår. Ettersom kredittkort har blitt mer utbredt har det også blitt flere steder som støtter denne måten å betale for, noe som er veldig positivt for deg som forbruker.

Du kan nemlig utnytte litt av mulighetene som banker og kredittkortutstedere her gir deg. Bankene gir deg som regel mulighetene til å ha høyrentekonto som gir mer avkastning på pengene dine enn en vanlig bankkonto. Bare pass på at du ikke blir sperret opp med for få mulige utbetalinger fra kontoen. Sørg i hvert fall for å ha mulighet til å ta ut penger tolv ganger i løpet av et år.

Kredittkortene har som regel en betalingsutsettelse på 30 til 50 dager. Det vil si at du kan sette inn den delen av lønnen din som ikke skal gå til faste utgifter rett inn på høyrentekonto den dagen du får lønn. Pengene vil da begynne å jobbe for deg og du vil få rentene på beløpet spart opp på kontoen. Samtidig så bruker du kredittkortet ditt til alle vare og tjenestekjøp i løpet av en hel måned. Når så neste lønn kommer kan du betale hele ditt kredittkort i tide, mens pengene du har til overs blir satt på høyrentekonto. Du har da en hel månedslønn som vil stå å spare opp renter i løpet av et helt år.

Får du en høyrente konto med 4 prosent rente så vil det utgjøre 800 kroner ekstra spart om du setter inn 20000 på denne kontoen i løpet av en 12 måneders periode. Holder du på slik i noen år vil dette bare øke, spesielt om du setter inn resten av det du ikke bruker i løpet av en måned også.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s